Teksti suurus

Reavahe

Kontrastsus

Uudis

Kohtutäiturid pakuvad taas tasuta õigusnõu

11.07.2019 Pressiteade

Kohtutäiturite ja Pankrotihaldurite Koda

info@kpkoda.ee

Julgustamaks inimesi küsima nõu võlgadega hakkamasaamiseks, on kohtutäiturid kutsunud ellu tasuta õigusabi ja võlanõustamise kampaania  „Kohtu Täituriga“. Tasuta õigusabi pakutakse juulis ja augustis kohtutäiturite Harju, Tartu ja Viru tööpiirkonnas.

Kohtutäiturite ja Pankrotihaldurite Koda nõustab inimesi võlgnevuste likvideerimisel ja õigusnõuga kogu täitemenetluse jooksul, kuid oluline on, et nõustada saab vaid neid inimesi, kes ise soovivad võlgnevustega tegeleda ja leida lahendusi nende likvideerimiseks.

Kohtutäiturite ja Pankrotihaldurite Koja kantsleri Kristi Hundi sõnul olid juunikuus toimunud nõustamisel põhilisteks küsimusteks kohtutäituritele maksegraafiku võimalused ning võlgade aegumisega seonduvad küsimused. Väga aktiivne nõustamine toimus Narvas, kus kohtutäitur Tatjana Afanasieva nõustas 6 abivajajat ning juba on kokku lepitud 13 nõustamist. „Kutsume jätkuvalt üles inimesi, kellel on probleeme oma võlgade tasumisega, pöörduma allpool nimetatud kohtutäiturite büroodesse, et kohtutäiturid saaksid pakkuda tasuta õigusabi võlaprobleemidega tegelemisel,“ lisas Kristi Hunt. 

Kuna peamisteks küsimusteks olid maksegraafikud, siis on oluline teada, et täitemenetluses maksegraafiku sõlmimiseks peab andma loa sissenõudja. Suurimaks sissenõudjaks on aga riik ning riigiametitest sageli graafiku sõlmimiseks luba ei saa. Justiitsministeerium on kavandamas eelnõu, millega julgustatakse riigiasutusi isikutele suuremate trahvide või sunnirahade määramisel maksegraafikuid sõlmima.

Kohtutäiturite ja Pankrotihaldurite Koda on oluline organisatsioon Eesti riigis õigus-  ja majanduskeskkonna kaitse tagamisel, sest ühiskonnaliikmete õiguskuulekus on üks riigi tugisambaid ja oluline väärtus ühiskonnas.   Koda seisab seaduskuulekuse kasvatamise eest läbi inimeste nõustamise, noortele korraldatavate koolituste ja õigusloome ettepanekute tegemise. Tahame, et iga ühiskonna liige saaks aru kui oluline on oma rolli teadvustamine riigi kodanikuna  just nendes situatsioonides, mis on seotud rahaliste kohustuste ja võlaõiguslike lepingutega. 

„Kohtu Täituriga“ kampaania raames pakutakse tasuta õigusabieelregistreerimise alusel alljärgnevate kohtutäiturite büroodes 29. (15.07-19.07) ja 33. (12.08-16.08) nädalal.

Harju tööpiirkond

Ühinenud Kohtutäiturid büroo, aadress: Rävala pst 5, Tallinn

Tallinna kohtutäitur Hille Kudu, registreerimine: buroo.kudu@taitur.net
Tallinna kohtutäitur Kristiina Feinman, registreerimine: buroo.feinman@taitur.net
Tallinna kohtutäitur Arvi Pink, registreerimine: buroo.pink@taitur.net 
Tallinna kohtutäitur Risto Sepp, registreerimine: buroo.sepp@taitur.net      

 

Tallinna kohtutäitur Mati Kadak, registreerimine: Mati.kadak@taitur.just.ee, aadress: Kentmanni tn 21/Liivalaia tn 27/Kaupmehe tn 14, II korrus (sissepääs Kaupmehe tänava poolt)

Tallinna kohtutäitur Elin Vilippus, registreerimine: elinvilippus.buroo@taitur.vilippus.ee, aadress: A.Lauteri 5, Tallinn; 

Tallinna kohtutäitur Katrin Vellet, registreerimine: info@vellet.ee, aadress: Rotermanni 5, Tallinn.

 

Tartu tööpiirkond

Tartu kohtutäitur Anne Böckler, registreerimine: Anne.Bockler@taitur.just.ee, aadress: Õpetaja 9a, Tartu

Võru kohtutäitur Taive Peedosaar, registreerimine: Taive.Peedosaar@taitur.just.ee, aadress: Jüri tn 43, Võru 

Viru tööpiirkond

Narva kohtutäitur Tatjana Afanasieva, registreerimine: narva.taitur@taitur.just.ee, aadress: Puškini tn 20-M1 (I.korrus), Narva 

Rakvere kohtutäitur Raigo Pärs, registreerimine: raigo.pars@taitur.just.ee, aadress: Laada 20, Rakvere.

https://kpkoda.ee/feed/
5368709121